TELEFON

0708 99 56 00

MEJL

Ulf Nyman

Civilingenjör, Elektroteknik, KTH 1978.

Konsultprofil

Ulf har bred erfarenhet av definiera och införa processer, metoder och verktyg hos produktutvecklande kunder. Detta omfattar analys, konstruktion och dokumentation av processer för systemutveckling, med fokus på konfigurationshantering och kvalitetssäkring. Metodbeskrivningarna blir enkla och praktiska, med förklarade bilder.

Ulf har djup erfarenhet av Konfigurationshantering (Configuration Management, CM). Ulf har praktisk kunskap i införande av system och verktyg inom CM. På lägre nivå, genom praktisk erfarenhet av versionshanteringsverktyg. På högre nivå, genom kundanpassning och beskrivning av produktmodeller, konfigurationsstrukturer och namnstandarder. Detta omfattar ledning, utbildning och handböcker.

Några av uppdragen

Ulf har industrierfarenhet från Saab (stora tekniska programsystem), Ericsson (basstationer för mobiltelefoni), AstraZeneca (kravhantering som möter medicinsk standard), Tele2 (ärendehantering i utvecklingsprocess med korta ledtider), Micronic (dokumentering i CM-plan), Försvarsmakten (utveckling av webbaserat helpdesksystem), Apotekens Service och Pensionsmyndigheten (analys av befintlig CM-verksamhet).